top of page
Search
  • Writer's pictureDominika HajdukRozman

JE MICROBLADING PRE MŇA?

Updated: Sep 25, 2021

JE MICROBLADING VHODNÝ PRE KAŽDÚ ŽENU, KTORÁ SA PRE NEHO ROZHODNE? VYDRŽÍ MICROBLADING AJ MNE?

Stáva sa Vám, že sa ráno zobudíte a nemáte obočie? Tak vitajte v klube, žien ktorým nenarástlo. Ktoré ho stratili po pôrode, alebo si ho v mladosti oholili. Vitajte, ak ste o neho prišli vďaka kozmetičke, ktorá ho trhala veľmi tenko. Od začiatku o microbladingu?


Ak ste sa stále nerozhodli, či sa zaradíte medzi ženy, ktoré majú microblading, alebo budete patriť medzi naturálne. Možno vás nasledujúcim článkom privedieme k správnej odpovedi.

Čo ženy odrádza mať vytetované obočie? Videli ste tiež odstrašujúce červené, sivé krivé obočia. Veľmi hrubé, tenké. Ďaleko, či blízko od seba s rozdvojeným koncom? Gratulujem. Už viete, že vybrať si správnu kozmetičku je na nezaplatenie. A vďaka tomuto blogu na to prídete.


Čo je vlastne microblading?

Microblading sa skladá z dvoch slov micro (mikro) a blading (čepeľovanie). Blades sú čepielky, s ktorým sa zákrok robí. Čepielky sú vždy jednorázové a preto je aplikácia bezpečná. Čepielkami je možné imitovať prirodzené chĺpky obočia a preto po procedúre nie je ľahké rozlíšiť, ktoré chĺpky sú skutočné a ktoré nie #premenaobocia. Čepielkou vtetujeme pigment (farbu), ktorú vybrala kozmetička alebo klient (závis od salónu) do povrchu pokožky. Aj preto je výborné, že pigment po čase rovnomerne mizne a vy si môžete po vyblednutí opäť vybrať obočie, ktoré sa vám páči a je v kurze #obocienamieru. Obočia, ktoré sa tetovali predtým a nie sú v móde, žiaľ už nezmizli a ženy s nimi musia žiť stále, alebo si vybrať kliniku, kde ich odstránia laserom. Tetovanie obočia je už bežné ako návšteva nechtárky a preto, sa už výsledku netreba obávať. Avšak vždy si vyberajte certifikovanú kozmetičku a procedúru, ktorá sa vykonáva iba v salóne, ktorý je schválený hygienou SR.



Ako si vybrať správny tvar obočia?

Buďťe originálne a obrázok obľúbenej modelky s pekným obočím nechajte doma.

Často salón navštívujú ženy, ktoré majú pripravenú fotku obočia, po ktorom túžia. Avšak často tvar obočia nesedí ku kontúram tváre klientky. Profesionálka tvar obočia vytvorí na mieru pomocou meradiel určených na obočie.

Avšak v skratke obočie by malo začínať na úrovni nosových dieroch. Menej je viac. Radšej nech je obočie kratšie ako končiace pri uššiach. Aj to je možné vymerať pomocou meradiel presne k tvári.

K prísnejším črtom tváre ako špicatý nos, brada,lícne kosti sa hodí oblejšie obočie a naopak ku ženám plnších v líčkach, s okrúhlou bradou alebo zaokrúhlenou špičkou nosa sa hodí prísnejšie obočie. Obočie by malo byť na žene ozdobou, určite by však nemalo na tvári kričať.Má predsa vyzerať prirodzene, že?


Pre akú pleť?

Ideálne je vybrať si obočie podľa typu pleti. Avšak každá žena túži mať všetko a nechce si vyberať. Rozhodnutie nechám na vás len vysvetlím v skratke ako sa vpravujú pigmenty.

Povrchové tetovanie, teda microblading je vhodný pre suchšiu pleť. Prečo? Predstavte si, že máte mastnú, pórovitú pleť. Chĺpky sa vtetuju na povrch pokožky a pravidelný maz vtetovanej farbe neprospieva. Nepredstavujte si však, že obočie zmizne hneď o mesiac. Len v porovnaní s permanentným makeupom, kde sa tetuje prístrojom aj do hĺbky 0,4mm je menej trvácne ako povrchový microblading. No vždy záleží od starostlivosti a šťastí. Mám klientky, ktorým obočie pokojne vydrží rok, dva.


108 views1 comment
bottom of page